Mannenken Pis
Mannenken Pis

Naar aanleiding van de theatervoorstelling ‘Moeste Weite wa da’k paas’ van het Brussels Volkstejoeter (klik hier voor meer info) nodigt het CC jou uit voor een ‘toéllesse Bruussels.’

Kroemmeneil, dâstere, fafoel. Op donderdag 24 februari wijden auteur Guido Van den Troost en zijn companen van de vzw Brusseleir jou met de nodige zwans en humor in in ‘Spreike gelak nen Brusseleir’.

Aanleiding is de uitgave van het fotoboek 'Gekspressioneid' van fotograaf Guido Van den Troost, dat een lans breekt voor het authentieke dialect van Brussel.

Meer info vanaf 1 januari op www.ccasse.be.

Gekspressioneid

“Gekspressioneid” (100 blz.) is in de eerste plaats een fotoboek, maar tegelijk ook een handige “who’s who” van het Brusselse dialect. 

Wie zijn de mensen die het Brussels beheersen, verdedigen en leven houden en waar kan je ze vinden?  Het zijn vaak notoire, maar evengoed minder bekende figuren, acteurs, zangers, dichters, politici, muzikanten, beeldhouwers, mensen als Johan Verminnen, Zwangere Guy, het Brussels Volkstejoêter, Toone … allemaal met een hart voor de moedertaal van hun stad. 

Een pleidooi in beelden om de taal van Toots Thielemans, ’t ketje en de karikollenmadam levend te houden.