screenshot website
screenshot website

Voor de organisatoren van een fuif, een wielerkoers, een festival, een kampvuur,  een optreden, een wandeling of noem maar op, is er goed nieuws!  Vanaf nu slinkt de paperassen handel!

Vanuit het 1-loket werd de afgelopen maanden gewerkt aan een digitaal loket om het de organisatoren wat makkelijker en doorzichtiger te maken. Op maandag 4 oktober wordt de officiële start gegeven aan dit digitaal loket. Je kan hiervoor terecht op asse.flowlab.be.

Het digitaal evenementenloket is een centraal systeem waar inwoners die een evenement wensen te organiseren terechtkunnen voor informatie, advies en gemeentelijke aanvragen. We willen hiermee de aanvraag van evenementen én materiaal vereenvoudigen. Zo zal je alle nodige documenten online kunnen invullen en terugvinden. Het loket zorgt ook voor een digitale doorstroom van informatie naar de veiligheidsdiensten, interne diensten, meeting.net (collegepunten), UiTdatabank en spotbooking (inname openbaar domein/mobiliteit).

uitleen gemeentelijk materiaal

Bovendien zal je ook het nodige gemeentelijke materiaal voor jouw activiteit onmiddellijk via dezelfde website kunnen reserveren. Voordeel is dat je online direct het nog beschikbare aantal kan raadplegen. Zo kom je de dag van jouw activiteit niet meer voor verrassingen te staan.

In de nabije toekomst zijn er nog uitbreidingen mogelijk binnen dit systeem en zal je bijvoorbeeld ook voor de reservatie van sportinfrastructuur op dezelfde website terechtkunnen.

dienst Evenementen

Organisatoren kunnen uiteraard nog steeds bij de dienst Evenementen terecht voor hulp, begeleiding, bij het opstarten van een nieuw evenement, vragen  en ondersteuning.

De dienst Evenementen is gehuisvest in het Cultuurcentrum, Huinegem 4.
T 02 456 01 61 of 02 456 01 67.