Familie

Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe?

Blauw en roze zijn geen onschuldige clichés. We hangen er heel wat vooroordelen aan op: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Want de strijd om een gelijkwaardige behandeling tussen jongens en meisjes is nog niet gestreden!

Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?

Met een vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid zullen wij kinderen (en zeker OOK volwassenen) meenemen in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. En wie zoet is krijgt op het einde misschien wel iets lekkers….Chips of zo….


Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel
Regie: Karolien De Bleser 
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert 
Kostuums: Viv Van der Poel 
Geluid en techniek: Saul Mombaerts 
Grafisch ontwerp: Nick Mattan 
Productie: Leila Boukhalfa en Lisa Gunstone  
Stagiar: LIam Rees 

Een coproductie met Villanella, BRONKS & Het Laatste Bedrijf.
Met de steun van ’t Arsenaal, Needcompany en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Trailer

Vlieg