Schoolvoorstelling

Quarantaine, pandemie en hoop - in 1669 en nu.

De voorstelling Henry heeft een unieke link met wat ons vandaag overkomt: de pest - de pandemie uit de tijd van Henry Purcell - heeft een hoofdrol in het verhaal. Niet alleen de dreiging en de angst, maar ook hoe je je er tegen wapent: met schoonheid, muziek en verhalen. 

​Mede daarom ontwikkelden we ism Mediaraven een versie van de voorstelling die in alle omstandigheden kan doorgaan en wel digitaal. Op die manier haalt u schoonheid en verbeelding in de klas én steunt u de zangers, spelers en makers die hun opdrachten kwijt geraakt zijn.

 

Deze versie bestaat uit 4 korte filmfragmenten van 10 à 15 min. afgewisseld met muzische en artistieke opdrachten die de kinderen in klasverband of thuis kunnen doen. De voorstelling is aangepast aan het medium film en speciaal voor dit project opgenomen en gemonteerd. Aardvork levert alle materiaal aan: filmpjes, opdrachten, werkmateriaal, ... In de lesmap staat extra achtergrond, extra opdrachten, koppeling aan de eindtermen en leerplandoelstellingen. De kinderen (of de leerkracht in de klas) kiezen zelf waar ze wanneer mee aan de slag gaan. Een unieke combinatie van kijken en doen.

HOE WERKT HET?

Na reservatie krijg je de URL van een webpagina waar het hele project zich stap voor stap ontvouwt. Daar vindt u ook extra tips, uitbreidingen, downloads van het werkmateriaal, enzovoort.. Voor de filmpjes krijgt u een persoonlijk wachtwoord voor de door u gekozen werkperiode. Per post ontvangt u in de school al het fysieke werkmateriaal. U kan zelf kiezen hoe u het project indeelt in de lestijd en welke opdrachten u wel of niet aanpakt in de klas. Het project duurt minimaal 60 min (enkel de filmfragmenten) en maximaal 4 lesuren (de filmfragmenten + alle opdrachten).