Podium

“Het meest boeiende voor mij is het moment waarop de truc zich heeft geopenbaard en je als toeschouwer merkt dat je brein dat niet kan vatten. Dat is het meest interessante ogenblik omdat je dan op een tweesprong belandt. Of je kan proberen een verklaring te zoeken, hetgeen interessant is omdat het je met je eigen beperkingen confronteert en aantoont dat je gezond verstand en je zintuigen waarop je hebt geleerd te vertrouwen, niet genoeg zijn om een fatsoenlijk beeld van de werkelijkheid te krijgen. Of er is de andere weg, die van het loslaten en je laten binnenleiden in een poëtische surreële wereld. Beide beslissingen zijn even valabel, maar maken dat je de voorstelling anders beleeft.”


Kurt Demey raakte bekend bij  het grote publiek toen hij samen met Stefan Paridaen deelnam aan Belgium’s Got Talent op VTM. Met hun illusionisme en magie haalden ze zelfs de finale.

Maar onder de naam ‘De Rode Boom’ brengt Kurt al jaren voorstellingen die bol staan van mentalisme en illusionisme. Denk Gili en Patrick Pickart.

In deze show daagt hij samen met twee kompanen het ‘toeval’ uit.

Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische  ervaringen.

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder de voeten wegglijdt terwijl het zichzelf van de ene verbazing in de andere brengt.

Liv Laveyne na de première in Knack: “Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ont- roering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over.”