Overdatum

De Felomstreden Kroon van Edward II

Met ‘De Felomstreden Kroon van Edward II’ haalde Overdatum de shortlist voor het Landjuweelfestival. Het festival toont de meest belangwekkende voorstellingen uit het amateurtheater die het voorbije seizoen te zien waren in Vlaanderen.

Gezien deze bijzondere prestatie nodigen wij Overdatum uit om hun koningsdrama ook in onze zaal te spelen.

Het verhaal van een verscheurde familie

In "De Felomstreden Kroon van Edward II" treden we binnen in het hof van koning Edward II. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn gehate minnaar Gaveston katapulteert zijn familie en hele hofhouding in een bloederige machtsstrijd en een race naar de kroon.

Op geheel eigen manier vertelt toneelgezelschap Overdatum dit verhaal van een verscheurde familie, waarin jaloezie, macht en ongebreidelde ambitie, verval en decadentie centraal staan, met een tekst van Tom Lanoye naar Christopher Marlowe.

Wist je dat...

De volledige titel van dit theaterstuk is: "ᴅᴇ ꜰᴇʟᴏᴍꜱᴛʀᴇᴅᴇɴ ᴋʀᴏᴏɴ ᴇɴ ᴅᴇᴇʀɴɪꜱᴡᴇᴋᴋᴇɴᴅᴇ ᴅᴏᴏᴅ ᴠᴀɴ ᴋᴏɴɪɴɢ ᴇᴅᴡᴀʀᴅ ᴇɴ ᴢɪᴊɴ ꜰᴀᴠᴏʀɪᴇᴛ, ᴊᴏɴᴋʜᴇᴇʀ ɢᴀᴠᴇꜱᴛᴏɴ, ᴏɴᴅᴇʀ ᴡɪᴇɴꜱ ʙᴇᴛᴏᴠᴇʀɪɴɢ ʜɪᴊ ᴢɪᴄʜ ᴀꜰᴋᴇᴇʀᴅᴇ ᴠᴀɴ ᴢɪᴊɴ ᴋᴏɴɪɴɢɪɴ ᴇɴ ᴋʀᴏᴏɴᴘʀɪɴꜱ, ᴛᴏᴛ ꜱᴛᴇᴇᴅꜱ ɢʀᴏᴛᴇʀᴇ ᴡᴏᴇᴅᴇ ᴠᴀɴ ᴅᴇ ᴠᴇʀᴢᴀᴍᴇʟᴅᴇ ᴀᴅᴇʟ ᴇɴ ʜᴇᴛ ᴠᴏᴏʀ ᴅᴇ ʀᴇꜱᴛ ᴏɴᴡᴇᴛᴇɴᴅᴇ ɢᴇᴡᴏɴᴇ ᴠᴏʟᴋ".

Oud-leerlingen

Overdatums versie van "De Felomstreden Kroon van Edward II", een stuk van de hand van Tom Lanoye, is de vijfde voorstelling van deze tien ex-leerlingen van de KunstAs.

“En je blijft hen eeuwig graag zien.”
Lieve Van Mileghem

De Superfans... van Overdatum