Cesar Malfait
Cesar Malfait

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus is Cinema Malfait – een project van Circus Ronaldo - te gast op de site van het Oud Gasthuis. De Ronaldo-familie bouwde een oude vrachtwagen om tot pop-up filmzaal. De aanleiding is de film ‘De Magneet Man’ van Gust Van den Berghe, waar Danny Ronaldo in meespeelt.

In plaats van slechts tijdelijk in de filmzalen te spelen, trekt de film in deze speciaal gebouwde filmbarak rond, zoals Circus Ronaldo het al generaties lang doet.

In deze film spelen ook toppers als Bruno Van den Broecke, Jan Bijvoet (Van vlees en bloed, The Broken Circle Breakdown, Peaky Blinders), Willeke Van Ammelrooy (één van de belangrijkste filmsterren in Nederland) en Karel Creemers (Circus Ronaldo, Ensemble Leporello) mee.

Maar er is méér! Het publiek maakt kennis met César Malfait (Creemers), de circusdirecteur. Dat louche personage zal jou op het verkeerde been zetten, nog voor de film begint…

Een mooi project op de grens tussen circus, film en performance waarbij realiteit en fictie zich met elkaar vermengen.

"Het is echt een totaalbeleving. Ik vind het fantastisch om het verhaal al te delen nog voor het publiek de zaal binnenstapt."
Gust Van den Berghe (regisseur)
“Waar er in de moderne cinema nog een duidelijke lijn is tussen de laatste trailer en de effectieve film, neemt Cinema Malfait je in één adem mee in de film.”
Kevin Lau (De Morgen)

korte reportage Cinevox

Cinema maquette