Het Nieuwstedelijk

Man in de mist

Jorre Vandenbussche (Man in de mist)
Jorre Vandenbussche (Man in de mist)

Een gedreven ondernemer met een droom neemt het familiebedrijf over. De toekomst lacht hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht en investeert hart en ziel.

Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel. Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris maakt hij een nieuwe voorstelling met maatschappelijke inslag.

van en met

interviews, tekst en regie Christophe Aussems
dramaturgie Els Theunis
spel Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Aline Cornelissen, Jorre Vandenbussche
live muziek Bert Hornikx
muziek Bert Hornikx en Joris Caluwaerts
scenografie Bart Van Merode
kostuum Chris Snik
assistent kostuum Eli Verkeyn
voorstellingsfoto's Bart Van Merode & Boumediene Belbachir
camera interviews Fien Leysen
een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het Laatste Bedrijf

deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

"Mijn stuk is geen pleidooi tegen ondernemen, of een waarschuwende vinger, maar een warme oproep om meer aandacht en zorg te hebben voor de emotionele kant van wat ondernemers in een faling doormaken."
Christophe Aussems (regisseur)