Lucas Van den Eynde
Lucas Van den Eynde

Muziektheater De Kolonie haalt Lucas Van den Eynde aan boord voor de stomende en stampvoetende muziektheaterwestern ‘Onheil in Black Creek’, een tekst van Hugo Matthyssen.

Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrensd, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.

Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

uitdagende confrontaties

Onheil in Black Creek maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Peter De Graef, Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Warre Borgmans en Tania Van der Sanden gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

voorstelling 'Onheil in Black Creek' kan doorgaan

De muziektheatervoorstelling 'Onheil in Black Creek' van vanavond kan gewoon plaatsvinden. Enerzijds gaan de nieuwe maatregelen morgen pas in en anderzijds zitten we op 200 tickets; zoals de nieuwe beslissingen voorschrijven.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis. Dat betekent concreet CST-controle aan de ingang + mondmasker overal in het gebouw – cfr. overlegcomité van 17/11 - en een ventilatiesysteem die de lucht van buiten naar binnen trekt en vice versa..

Meer info over de Covid-maatregelen vind je op https://www.ccasse.be/corona

de John Wayne van Vlaanderen

Lucas Van den Eynde is de John Wayne van de Vlaamse TV en theater. Aan zijn zijde staan multiinstrumentalist Bo Spaenc en gitaar sidekick Bart Van Huyck. Ze gooien zich muzikaal in een duel tussen country & blues en tribale rytmes. De muziek – mét ruimte voor improvisatie – geeft het verhaal de sporen, jaagt de verteller op en laat het publiek mee wegduiken voor onverwachte stijgeringen van het plot!

van en met

Spel en concept: Lucas Van den Eynde
tekst: Hugo Matthyssen
compositie en muziektheatraal concept: Bo Spaenc
livemuziek: Bo Spaenc en Bart Van Huyck
kostuums: Chris Snik
occasionele coaching: Herman Gilles (NTB)
vormgeving en techniek: Dries Bellinkx

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe

"De briljant spelende Lucas Van den Eynde praat en linedancet zich spoorslags door de voorstelling. 'Onheil in Black Creek is ronduit hilarisch!"
Het Nieuwsblad