vitrine winkel met spreuk in 't Brussels
vitrine winkel met spreuk in 't Brussels

Naar aanleiding van de theatervoorstelling ‘Moeste Weite wa da’k paas’ van het Brussels Volkstejoeter (zondag 27 februari - klik hier voor meer info) nodigt het CC jou uit voor een ‘toéllesse Bruussels.’

Een ketje van formaat

Een avond over het Brusselse dialect door een “Ketje” van formaat: Geert Dehaes, algemeen directeur van de Brusseleir!-organisatie die zich inzet om het Brusselse dialect te bewaren en promoten.

Je vindt hun hoofdkwartier op de Vlaamse Steenweg in de Brusselse Dansaertwijk en je kent ze zeker van het Brussels Volkstejoêter, dat al meer dan twintig jaar hoge toppen scheert met toneelvoorstellingen op hoog niveau en in het puurste Brussels dat vandaag de dag te horen is.

Gekspressionneid

Guido Van den Troost is Assenaar en huisfotograaf van Brusseleir! en het Brussels Volkstejoêter. Hij publiceerde in 2021 “Gekspressionneid” een fotoboek over het Brussels en de Brusseleirs. Hij stelt bij deze geleigenheid ook zijn boek voor.

Moeste weite wa da'k paas

Geert Dehaes vertelt over het Brussels en leidt ons in in de eigenaardigheden van deze volkstaal, vol surrealistische humor en zwans, da’s vanaiges!

En dat vormt meteen ook een prima inleiding tot “Moeste weite wa da’k paas” het stuk van het Brussels Volkstejoêter dat op 27 februari op het programma staat in CC Asse en waarin Geert meespeelt.