Frank Pollet

Een kijkje in een schrijvershoofd

Frank Pollet
Frank Pollet

In een vorig leven gaf Frank Pollet les aan een middelbare school. Nu is hij een kleine (1,72 m) zelfstandige, die de dagen vult met woorden. In 2022 verschijnen van Frank twee nieuwe boeken: ‘De Familie Blet tikt door!’, een hilarisch stripverhaal met prenten van Melvin, en ‘Bullshit & Gedaas!’ een dichtbundel voor tieners met zotte prenten van Gitte Vancoillie.

Bekroond

Zijn kinder- en jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs voor de Kinder- en Jeugdjury en met de lees-eens-even-trofee. Werk van hem werd vertaald naar het Koreaans, Chinees, Indonesisch, Frans… In 2015 ontving hij de Inclusieve Griffel en Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas.

Tijdens deze auteurslezing vertelt hij waarom schrijven de prachtigste stiel ter wereld is. Wat hem drijft om te schrijven.

Frank Pollet

Frank Pollet is een prettig gestoorde schrijvende duizendpoot. Voor elke poot een genre: gedichten, leesboeken, theaterteksten, educatief materiaal, Kits een actuakrant… Als hij maar kan spelen met woorden, voelt hij zich in zijn sas. Hij is niet alleen goed met pen en papier. Als gewezen leerkracht weet hij het ook over te brengen naar leerlingen.