Schoolvoorstelling

Deze voorstelling speelt op locatie in de refter van de school of in een ander lokaal, niet in de cultuurzaal. De kinderen denken dat ze een speciale les zullen krijgen en worden verrast door de verhalenvertellende actrice met haar keukentje.

Een mevrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te tonen hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie is: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Ze maakt een soep  met allerlei ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land. Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was…

Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en het genot om samen te eten centraal staat.

Op het einde maken we tijd om samen van een tasje soep te smullen.

Laika en Agora Theater
Tekst: Helga Kohnen en Marcel Cremer / tekstbewerking en regie: Jo Roets
Spel: Celia Fechas
Assistentie: Fatma Girretz/Britt Tack
Dramaturgie: Mieke Versyp
Scenografie: Céline Leuchter
Recept soep: Peter De Bie
Techniek: Rik Van Gysegem
Productie: Pieter Smet

Vlieg