Auteurslezing Astrid Sercu - volzet

Een kijkje in een schrijvershoofd

Een lezing op maat van de hedendaagse jonge tiener? Check!

Heel wat tieners kennen Astrid als ‘Paula’ uit de Ketnetreeks ‘Galaxy Park’. In haar vlotte, flitsende ‘motivational peptalk’ vertelt ze jongeren van 12 tot 15 jaar hoe ze hun dromen kunnen najagen.

Hoe begin je aan een boek? Astrid geeft de jongeren concrete tips over hoe ze zelf aan de slag kunnen met plak- en dagboeken, kortverhalen en meer. Ze legt uit dat er verschillende werkwijzen zijn om een verhaal neer te pennen, en dat het belangrijk is om de manier te vinden die het beste bij hun past. Ze laat hen kennismaken met het leven als jonge auteur en geef het begrip ‘lezen’ een hippe update. Ze legt voortdurend de link met sociale media, een onderwerp dat ook in haar boeken een grote rol speelt. Want ook voor beginnende lezers vind je op Instagram en TikTok een schat aan informatie. Astrid zoomt in op het begrip 'lezen' anno 2024.

Tot slot leest Astrid een kort, spannend hoofdstukje voor uit haar boeken, om de luisteraars nieuwsgierig te maken naar de verdere verloop van het verhaal.

Astrid Sercu

Als leerkracht Woordkunst houdt Astrid enorm van vertellen, en weet ze als geen ander de aandacht van een jong publiek vast te grijpen. Op een beknopte, maar levendige manier vertelt ze haar levensverhaal: hoe ze als onzekere, onzichtbare puber ging acteren en schrijven. Ze vertelt over vallen en opstaan, over durven dromen, over geloven in jezelf. Ze vertelt over haar favoriete boeken en verhalen, en over hoe deze haar hebben geholpen om uiteindelijk zelf de moed bijeen te rapen om haar eigen ding te gaan doen. Hoe ze als groentje haar eindeloze verbeelding besloot te bundelen in haar eigen schrijfsels. Daarna is het tijd voor een toffe quiz over belangrijkste onderwerpen in Astrids boeken!

Welke boeken schrijft Astrid?

Ken je het boek 'Je kunt geen kant op' al? Deze boeken van Astrid Sercu vind je in de bibliotheek!