Theater FroeFroe

Killie Billie

KILLIE BILLIE is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, live-muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes !

Voor je naar het cultuurcentrum komt!

Het is belangrijk om de leerlingen vooraf te vertellen over de voorstelling én over hoe een bezoek aan het Cultuurcentrum verloopt. Wat zijn de verwachtingen, de regels, waarover gaat het stuk...?

We helpen jou als leerkracht hier graag bij.
Zo kan je aan de slag op het platform 'Voor de show', een virtuele wandeling door het cultuurhuis.
Er is ook een lesmap beschikbaar. Daarnaast kan je op onze website bij 'voorbereiding theaterbezoek'  tips vinden.

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.

RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

Van en met

Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs (spel), Yves De Pauw & cast (tekst), Marc Maillard (regie)

Livemuziek door Fortress: Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths), Anke Verslype (drums)

Trailer

Reportage 100% cultuur