Mathilda Masters

Een kijkje in een schrijvershoofd

Mathilda Masters kleur
Mathilda Masters kleur

Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Ze heeft haar beroep gemaakt van het ontdekken van nieuwe continenten en landen. Dat is niet gemakkelijk, want de meeste landen zijn al ontdekt. Als Mathilda niet ontdekkingsreist, schrijft ze over haar avonturen. En als die avonturen niet avontuurlijk genoeg zijn, verzint ze er gewoon.

"Op mijn ontdekkingsreizen kwam ik bij stammen die de raarste dingen klaarmaakten. Die pende ik neer in kookboeken.

Door te reizen, leerde ik ook handwerken. Reizen is namelijk altijd een beetje wachten. Ik leerde de hangmatten haken waarin de mensen van de Bokolokostam slapen. En de mutsen die ze breien bij de Flanelo’s op de Noordpool zijn ZO warm en ZO zacht dat je ze nooit meer van je hoofd wil nemen. Geloof me maar dat ik intussen ook zo’n muts kan breien - al heb je daar wel wol van de Pandipinguin voor nodig die, zoals je misschien weet, op de Zuidpool leeft."

Over De Keukenprins van Mocano

Tijdens één van haar ontdekkingsreizen ontmoette ze Maximiliaan Leeuwenhart de Prins, kortweg Max, een jongen die in de keuken van de gevangenis bij zijn tante Kokkie woont. Van daaruit beleeft hij allerlei avonturen die Mathilda meteen wou opschrijven.

Intussen zijn er al vijf boeken over Max, Trixie, Kokkie, Gustaaf en alle anderen verschenen. Tijdens deze interactieve lezing komen alle boeken uit de reeks De Keukenprins van Mocano aan bod.

Het derde boek - Reis naar het Høge Nøørden won de Kinder- en Jeugdjury 2018-2019. Boek vier - De Grote Ontsnapping - won de Kinder- en Jeugdjury 2019-2020. Circus op Stelten, het vijfde boek, won, wonder boven wonder, de Kinder- en Jeugdjury 2020-2021!

Georgien Overwater maakt de fantastische tekeningen bij deze fantasierijke verhalen.