Rechtop!

Michael Schack

Scènebeeld Schack
Scènebeeld Schack

Michael wil met zijn nieuwe voorstelling “RECHTOP!” jongeren muzikaal verbinden in plaats van te ‘beleren’. Het jonge publiek kan elkaar zo meer leren respecteren dan elkaar ‘ambeteren’.

RECHTOP!

De eerste voorstelling, S.L.I.M., van Michael Schack (drummer bij #Netsky) werd zeer enthousiast onthaald door zowel leerkrachten als leerlingen.
In “RECHTOP!” blijft hij snel inspelen op de jongerencultuur en actualiteit met een positief duidende, genre overstijgende en inspirerende muzikale voorstelling.

De jongerencultuur evolueert alsmaar sneller.
Spotify en Apple Music zijn de nieuwe radio’s, YouTube de nieuwe prime time TV, HipHop is terug ‘hot’, Instagram wint van Snapchat, een slechts 17 jaar jonge The Voice winnares was lead zangeres van Hooverphonic, enkele jonge slimme geesten
schrijven in het Kortrijkse de code voor een nieuwe wereldgame.

De jongeren kiezen én maken hun media. En hun favoriete muziekjes en beelden kunnen hen vandaag meer dan ooit inspireren in plaats van ze te doen concurreren met elkaar. Ze kiezen immers zélf.

Een intense demonstratie met een live bespeeld elektronisch drumstel en een laptop maken alles duidelijk en breken het ijs: Hoe zet je het fervent luisteren en fan zijn om in creativiteit? Iedereen heeft een desktop of laptop. En ook op de live podia is de laptop alom tegenwoordig. Wat kan je daarmee? Audio? Visuals? Tekst?

Op de speelplaats zie je de hip geklede DJ-fanaten niet enkel naast, maar te dikwijls ook tegenover, de zwart geklede Rock-fans en aspirant-muzikanten staan. Toch liggen die twee werelden in de muziekscene van vandaag verrassend dicht bij elkaar. Een pleidooi, aan de hand van enkele zeer typerende live gespeelde muzikale "Mash Up" voorbeelden, hoe Pop, Dance, TechHouse, Drum'nBass, Dubstep, Alternative, (Dark) Metal, ja zelfs Klassiek elkaar positief/creatief bestuiven.
Heb je die verplichte kennis van Frans, Engels, ja zelfs Nederlands nodig om het te kunnen gaan maken? Wat heb je nu aan economie, laat staan wiskunde? Aan de hand van een paar
ludieke en vooral veelzeggende praktijkvoorbeelden wordt al snel duidelijk dat je vooral dankzij en mét die kennis het verschil kan maken!

Het is de bedoeling dat de leerlingen én het aanwezige onderwijzend personeel na 70 minuten super gemotiveerd en ondanks zeer uiteenlopende smaken intenser verbonden het lokaal verlaten.

Michael Schack

Michael Schack drumde in het verleden bij een aantal bekende Belgische bands en artiesten, waaronder Groovemania, Blue Blot, Clouseau, Camden en Kate Ryan. Tegenwoordig is hij vooral bekend als de live drummer bij Netsky, Ozark Henry, Milk Inc. en sinds 2008 ook bij de reünieconcerten van Soulsister. Hij toert sinds 2001 zowat de wereld rond als performer voor de elektronische percussie-instrumenten van de Roland Corporation. Hij is ook als consultant nauw betrokken bij de ontwikkeling en beta testing van Rolands nieuwste V-Drums en sampling/multipads.