Musicalia

Seussical

Seussical
Seussical

Tijdens zijn ochtendbad ziet Horton de olifant een stofje voorbij zweven. Wanneer hij het nader onderzoekt ontdekt hij dat er zich in het stofje een hele planeet met kleine mensjes bevindt. Op die planeet van 'Wie' woont Jojo en al snel ontwikkelt er zich een hechte vriendschap tussen de twee. Het verhaal neemt echter een onverwachte wending wanneer de apenbroertjes het stofje stelen. Horton trekt er op uit om zijn 'Wies' terug te vinden en te redden.

"Seussical" is een knotsgekke voorstelling voor jong en oud met een broedende olifant, een zure kangoeroe, vogels met veel te veel of veel te weinig pluimen in hun gat, kleine mensjes met een vijs los en een Kat in een Hoed. Deze moderne up-tempo musical is gebaseerd op het werk van Dr. Seuss. Zijn kinderboeken worden gekenmerkt door hun eenvoud en voortdurende rijm. Hoewel de boeken vooral in Amerika immens populair zijn, beginnen sommigen van zijn meest memorabele personages hier nu ook herkend te worden. 

Met "Seussical" hebben Lynn Ahrens en Stephen Flaherty niet geprobeerd om één van de Seussverhalen op muziek te zetten, maar zijn ze erin geslaagd de meest fantasierijke gebeurtenissen en gekste personages tot een nieuw verhaal te kneden waarin alles op een onverwachte manier in elkaar overloopt. Vele van de personages uit de musical hebben elkaar in de boeken nog nooit ontmoet. Dat doen ze wel in de musical. En naarmate het verhaal vordert zullen sommigen verliefd worden, anderen beleven spannende avonturen en enkelen zullen zelfs de wereld redden. Hierbij komen ze terecht op de meest exotische locaties: van de Jungle van Noel tot Mc Elligot’s Poel, tot op Palmstrand.

Een vriend helpen, niet opgeven, een belofte houden … het zijn allemaal waarden waar Dr. Seuss hard in geloofde. Hij was een pacifist in hart en nieren en al zijn idealen krijgen een onderliggende plaats in de musical. Meer nog, ze zijn het hart van "Seussical."

"Seussical Jr" is een herwerking van de Broadwaymusical voor jongeren. De belangrijkste en mooiste nummers werden behouden, maar het verhaal werd ingekort tot één akte.

Creatives

Regie: Geoffrey Debondt
Choreografie en staging: Arne Schögler
Vocal coach: Annelore Van den Driessche 
Muzikale leiding: Janis Van Dorsselaer