literair bib Theater

opgelet! Gezien de beperkte ticketverkoop, zullen de heren op de orkestbak zitten. Dat betekent dat de A-, B- en C-rij niet gebruikt worden. Wie daar een plaats heeft, kan zijn ticket aan de balie inruilen voor een nieuwe plaats. De balie is open vanaf 20.00 uur.


Sherlock Holmes is hot. Er is het succes van de BBC-serie ‘Sherlock’ met Benedict Cumberbatch én een nieuwe vertaling van het boek ‘De avonturen van Sherlock Holmes’.

Redenen genoeg om de beroemdste detective ter wereld eens onder de loep te nemen.

Vitalski en zijn geleerde companen : de flamboyante wiskundige - filosoof Jean Paul Van Bendegem & de filosoof die met zijn sabbatjaar alle pers haalde Johan Braeckman verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling ! Gebaseerd op de reeksen gemaakt voor Klara.

Sherlock Holmes is een fictieve Britse detectieve en het geesteskind van schrijver Artur Conan Doyle. Inmiddels behoort hij tot één van de bekendste personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen.
Een populaire mythe is dat de figuur van Sherlock Holmes de grondlegger was van een heel genre van moordmysteries.


VITALSKI

is de artiestennaam van Vital Baeken. Hij is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian, perfomer, mediafiguur en striptekenaar.
In 2011 werd Vitalski officieel ingewijd als 'Nachtburgemeester van Antwerpen'.

JEAN-PAUL VAN BENDEGEM

is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschaps-filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tevens decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerteaan de VUB van 2005 tot en met 2009 en is nog steeds deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.

In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack. In oktober 2007 nam hij deel aan het populaire VRT-programma De Slimste Mens ter Wereld. Zijn boek Over wat ik nog wil schrijven behandelt 11 verschillende thema's: film, literatuur, strips, wiskunde, vrijmetselarij, muziek, architectuur, erotiek, porno, religie en Sherlock Holmes.

JOHAN BRAECKMAN

is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP.