SpaBruis+:

Quinnie en Quinn

Een prikkelmoment voor en een workshop na de voorstelling.

Prikkelmoment

Het prikkelmoment is een kant-en-klaar pakket waarmee je als leerkracht aan de slag gaat enkele dagen voor de voorstelling. Ongeveer een week op voorhand wordt de prikkelkoffer geleverd op school. Daarin zit een gedetailleerde handleiding en het nodige materiaal om meteen aan de slag te kunnen gaan.


We maken de koffer op maat van de voorstelling. We bekijken welke zaken belangrijk zijn bij de voorbereiding. Is het interessant om het thema uit de voorstelling te raken? Zijn er aspecten uit de voorstelling die we best op voorhand verduidelijken? Speelt muziek of decor een belangrijke rol? Afhankelijk van wat aan bod zal komen tijdens het prikkelmoment kiezen we een methodiek om mee aan de slag te gaan: speelse opdrachten, crea-activiteiten, klasgesprekken,… Ons doel? Leerlingen warm maken voor en voorbereiden op de voorstelling Quinnie en Quinn waar naar ze binnenkort komen kijken.

Workshop

Tijdens deze theaterworkshop wordt er ingezoomd op de gebruikte theatertechnieken tijdens de voorstelling Quinnie en Quinn. Na een thematische nabespreking krijgen de kinderen tools aangereikt om zelf theater te spelen. De leerlingen gaan in deze verdiepende workshop aan de slag met verschillende scènes uit Quinnie en Quinn. Ze voegen nieuwe regels en leuke twists toe aan de bestaande scènes. Vooral het spelplezier staat voorop in deze workshops. Deze workshop wordt op onze vraag en in samenspraak met het gezelschap ontwikkeld door ervaren theaterdocenten uit de buurt.

 

Voorstelling Quinnie en Quinn