SpaBruis+:

Henry

Een prikkelmoment voor en een workshop na de voorstelling.

Prikkelmoment

Het prikkelmoment is een kant-en-klaar pakket waarmee je als leerkracht aan de slag gaat enkele dagen voor de voorstelling. Ongeveer een week op voorhand wordt de prikkelkoffer geleverd op school. Daarin zit een gedetailleerde handleiding en het nodige materiaal om meteen aan de slag te kunnen gaan.
We maken de koffer op maat van de voorstelling. We bekijken welke zaken belangrijk zijn bij de voorbereiding. Is het interessant om het thema uit de voorstelling te raken? Zijn er aspecten uit de voorstelling die we best op voorhand verduidelijken? Speelt muziek of decor een belangrijke rol? Afhankelijk van de hetgeen aanbod zal komen tijdens het prikkelmoment kiezen we een methodiek om mee aan de slag te gaan: speelse opdrachten, crea-activiteiten, klasgesprekken,… Ons doel? Leerlingen warm maken voor en voorbereiden op de voorstelling Henry waar naar ze binnenkort komen kijken.

Workshop

Het theatergezelschap Aardvork creëerde speciaal voor deze voorstelling een workshop rond het verhalende van klassieke muziek. We maken kennis met verschillende muziekstukken uit de voorstelling. Via beeld en theater ontdekken we dat klassieke muziek eigenlijk altijd een verhaal vertelt dat je kan horen. Zo vloeien verschillende elementen mooi in elkaar over: muziek, beeld en theater.

 

Voorstelling Henry