SpaBruis+:

Softies

Een prikkelmoment voor en een workshop na de voorstelling.

 

Prikkelmoment

Het prikkelmoment is een kant-en-klaar pakket waarmee je als leerkracht aan de slag gaat enkele dagen voor de voorstelling. Ongeveer een week op voorhand wordt de prikkelkoffer geleverd op school. Daarin zit een gedetailleerde handleiding en het nodige materiaal om meteen aan de slag te kunnen gaan.

We maken de koffer op maat van de voorstelling. We bekijken welke zaken belangrijk zijn bij de voorbereiding. Is het interessant om het thema uit de voorstelling te raken? Zijn er aspecten uit de voorstelling die we best op voorhand verduidelijken? Speelt muziek of decor een belangrijke rol? Afhankelijk van de hetgeen aanbod zal komen tijdens het prikkelmoment kiezen we een methodiek om mee aan de slag te gaan: speelse opdrachten, crea-activiteiten, klasgesprekken,… Ons doel? Leerlingen warm maken voor en voorbereiden op de voorstelling Softies waar naar ze binnenkort komen kijken. 

aantal: per klasgroep
timing: Enkele dagen voordat de klas naar de voorstelling komt kijken.
duur: 1 lesuur (50 min)
locatie: in de klas 


Workshop met circus, acrobatie en dans
In deze actieve workshop, ontwikkeld en gegeven door Bamm!, in overleg met maker en dansers van Softies, ondervinden de kinderen aan den lijve hoe de voorstelling aansluit bij hun eigen leefwereld. 

Tijdens de Softies-workshop laten we ons inspireren door de voorstelling en gaan we zelf aan de slag met acrobatie. Vechten, springen, duiken en elkaar opvangen. We zoeken de gevaren op, maar ook de tederheid en de kwetsbaarheid.

aantal: per klasgroep
timing: tijdens een van de dagen volgend op de voorstelling
duur:  2 lesuren
locatie: op school

 

Voorstelling Softies