Film

Still Alice is een Amerikaanse dramafilm uit 2014 onder regie van Richard Glatzer, en Wash West met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2007 van Lisa Genova. De film ging in première op 8 september op het Internationaal filmfestival van Toronto.

Still Alice bleek de laatste film van Glatzer. Zes maanden na de première overleed hij aan de gevolgen van ALS.

Hoogleraar Taalkunde Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen, krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Voor haar hoofdrol in dit aangrijpende drama kreeg Julianne Moore heel wat prijzen, o.a. de Golden Globe én de Oscar voor Beste Actrice.

i.s.m. Dienst Ouderenzorg OCMW Asse en Regio Noordrand Vlabra’CCent. 


De Alzheimer Code is een sociaal cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en een riem onder het hart steekt van zij die hen bij staan. Van september tot december worden in Vlaanderen en Brussel onder de noemer "De Alzheimer Code 2017" verschillende culturele initiatieven georganiseerd in samenwerking met lokale en regionale partners.

Lees er meer over op www.alzheimercode.be.  

trailer