Poepa
Poepa

André – weduwnaar, vader van twee dochters – merkt dat er iets aan het veranderen is: hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn oriëntering. Alsof hij kleine gaatjes in zijn geheugen heeft… Hij doet tegenover zijn oudste dochter alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Al is het duidelijk dat hij het stilaan alleen niet meer aan kan. Zij zorgt voor de nodige familiale hulp, wat haar door haar trotse vader niet in dank afgenomen wordt. Net nu ze met haar nieuwe partner in Londen wil gaan wonen….

Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld die langzaam aan het uitdoven is.

Poepa is een ontroerend stuk met niet vanzelfsprekende humor.

Brussels Volkstejoêter

Het BVT heef uiteraard veel respect voor de oorspronkelijke tekst van het stuk van Zeller. Claude Lammens zorgde voor de verbrusseling. Er komt een streepje Bach bij en het subtiel evoluerende decor (Marc Cnops) illustreert mee de vervreemding van tijd en ruimte die het hoofdpersonage ervaart. Er wordt geacteerd door Luc De Smet (André), Annick Devisch (Anne), Geert Dehaes, Anouk Van Doosselaer, Luc Christiaens en Chantal Vermeir

Poepa
Poepa