Humor

Standup comedian Thomas Smith kreeg voor zijn eerdere shows telkens vier- en zelfs vijf sterren recensies in de Vlaamse kranten. Niet verwonderlijk: Thomas staat voor een ijzersterke mix van materiaal en improvisatie. Zowel comedians als critici zijn het erover eens: Thomas kent zijn gelijke niet in het Nederlandse en Vlaamse circuit.

Met zijn energieke publieksinteractie en sublieme gedachtesprongen houdt Thomas verschillende generaties op het puntje van hun stoel. In 'de jaren van verstand' komt hij geen levenslessen dicteren, maar neemt hij alledaagse zaken op de korrel en stelt hij hersenkronkels en gedragingen in vraag met de nodige hilariteit tot gevolg.

Terwijl je dit leest, heb je wellicht allerlei gedachten in je hoofd: ‘We kennen Thomas Smith al.’, ‘Gaat hij weer impro doen? ’Trekt hij veel volk?’, ‘Ik moet nog naar de winkel.’…. 3 gedachten per seconde, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De hele dag door. De kans is groot dat je die gedachten ook voor waar aanneemt en ernaar handelt. Maar wat als je dat eens niet zou doen?

Zijn vorige voorstelling 'Strak' werd door pers (5-sterren) en publiek lovend ontvangen. Bij Thomas pruttelde en borrelde er echter nog veel meer onder de oppervlakte. Hij voelde de drang om dieper te graven in wat de drijfveren zijn van zijn beslisingen. Het was tijd voor 'De jaren van verstand'!

Sociale en spirituele beschouwingen vlotjes gekoppeld aan alledaagse gebeurtenissen en observaties. Luchtige zaken als 2 cavia's maar evengoed maatschappe-lijke thema's als hongersnood, mensen met echte problemen, onze voedselketen en een piano!


Over zijn eerdere show ‘STRAK’:

“Thomas Smith brengt in ‘Strak’ al het goede bij elkaar uit zijn vorige shows. Vintage mimiek en bewegingen, absurde grapjes en imitaties en briljante interactie met het publiek.”
★★★★★ De Standaard

Over zijn eerdere show ‘Chaos’:

'Een hoge aaibaarheidsfactor zelfs, hoe maf of bizar ook de instantgrappen die hij maakt. Maar toch vooral omdat hij zijn vak perfect beheerst, in de zuiverste meest oorspronkelijke vorm.”
★★★★★ De Standaard