Theater

Het stuk is een bewerking van de film “Coup de Torchon”, een Franse psychologische thriller.

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. De risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd…
Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.

De samenwerking tussen Guy Cassiers en LAZARUS wordt meteen een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

Met o.a. Katelijne Damen, Marianne Loots, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Pieter Genard, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande en Koen De Graeve.


 

met inleiding om 19.45 uur in lokaal Geertrui door acteur Günther Lesage.


Pre-concert-diner

Kom je rechtstreeks van je werk naar het CC? Geen zin om te koken? Gewoon zin in iets lekkers? Schuif dan gezellig aan bij het pre-concert-diner in samenwerking met het Cultuurcafé.
Meer info vind je hier.