Vorming

Papierporselein is porselein met een papiervezel die bij het bakken wegbrandt waardoor er een porseleinen product over blijft.

Tijdens deze workshop zullen jullie verschillende technieken en voorbeelden te zien krijgen, maar het belangrijkste van de workshop is dat jullie creatieve ideeën werkelijkheid worden!

1ste les: pimp je plant!

Naast het leren opbouwen met porselein zullen jullie ook leren hoe we de bloempotjes kunnen pimpen tot grappige unieke stukken.

2de les: Maak je eigen porseleinen juweel

Porselein leent zich uitstekend voor het maken van juwelen. We maken eerst de losse onderdelen van de hanger en/of oorbellen en de kralen in porselein. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken, structuren en malletjes. Na het bakken verwerken we de losse elementen tot een uniek juweel. 

3de les: sfeerlichtjes in papierporselein

Porselein laat toe om heel dun en licht te werken zodat het eindresultaat zelfs lichtdoorlatend kan worden. Een ideale eigenschap om theelichtjes te maken!
Na een korte demonstratie en wat voorbeeldjes om inspiratie op te doen, gaan jullie zelf aan de slag. Door middel van indrukken, structuren en tekstjes ontstaan heel persoonlijke en originele lichtjes. 

4de les: afwerking en ophalen stukken

In deze laatste, korte les komt er niets nieuws aan bod. Enkel eventuele afwerkingen. En het ophalen van je gemaakte stukken natuurlijk!