Vertellers

Waalborria: prinses Spitsoor-zoektocht

Om het filmpje van de vertellers te zien, moet je naar beneden scrollen en op de link klikken.

Verteller 1: Welkom in Waalborria! Ons mooie, kleine landje middenin jullie mensendorp Asse. 

Verteller 2: In Waalborria wonen geen mensen. Wel eekhoorntjes en konijntjes, rupsen en kevers en we krijgen hier zelfs soms alpaca’s en boerderijdieren op bezoek. 

Verteller 1: Er groeien bomen, struiken en bloemetjes. En hier leven wel 10.000 kleine, pluizige waalborriussen, zoals wij! 
Zoals je kan zien, hebben we groene wollige oortjes en een pluizige staart, maar verder ziet iedereen er een beetje anders uit. 

Verteller 2: Ja, dat klopt: mijn buurmeisje heeft scherpe klauwen waarmee ze super snel in een boom kan klimmen, mijn opa kan eieren leggen, mijn neefje waggelt als een pinguïn. 

Verteller 1: Ohja en onze bakker kan vuurspuwen… heel handig om zijn oven aan te steken. En de bibliotheek-waalborrius kan twee bladzijden tegelijkertijd lezen! We hebben sinds kort ook een koning en een koningin én een prinses. 

Verteller 2: Ja, vroeger was er een mensenkoning die heerste over Waalborria. Zijn naam was Walter W! Hij was gemeen als de duivel en wilde alle Waalborriussen opsluiten in een kooi! 

Verteller 1: Brrrrr, ja, ik wil liever niet meer aan Walter W. denken. 
Sinds hij er niet meer is, gaat alles veel beter in Waalborria: de bloemen hebben meer kleuren, de picknickdekentjes zijn zachter, de spelletjes leuker.

Verteller 2: Ja, alles liep goed…. Tot de dag dat de prinses haar kroon verloor!

Filmpje vertellers