Theater

EMMI EN LEO

Twee mensen, Emmi en Leo, leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp. En u kan daar van in het begin bij zijn. Wij zetten u namelijk samen met Emmi en Leo in een WhatsApp-groepje. Vanaf dat moment kan u meekijken elke keer zij een berichtje naar elkaar sturen. En dat is natuurlijk leuk, dat stiekem binnenkijken.

U kan meelezen hoe Emmi en Leo elkaar stukje bij beetje leren kennen en dat is spannend, want zowel Emmi als Leo zijn tot elkaar aangetrokken. Maar uiteraard loopt dat niet allemaal van een leien dakje. En uiteraard willen ze elkaar ook wel eens zien. Geniet ervan om in real-time te volgen hoe Emmi en Leo elkaar berichtjes sturen. ‘s Morgens, ‘s middags, op alle mogelijke uren van de dag en de nacht. U kent dat wel, langzaam verliefd worden op iemand. En een onmogelijke liefde, dat zal u ook al wel eens hebben meegemaakt.

Geniet van de spanning, van het mee zitten wachten op een antwoord, van alles wat u zo goed kent... Kortom “Emmi en Leo” is een zalige guilty pleasure, uiterst verslavend, maar oh zo leuk.

3 weken lang kan u Emmi en Leo volgen. 3 weken lang entertainment op alle mogelijke momenten van de dag voor de prijs van een Gin-Tonic. Waar wacht u nog op?


WAT IS “WATCHAPP” ?

Het theatergezelschap SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijd toneel te maken. In dit unieke format vervangt het virtuele podium het fysieke.

Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld een vaste plek heeft ingenomen. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft van meer van dan alleen fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het is een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN vond een manier om via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid op te roepen. Het is een format dat mensen raakt, ontroert en boeit; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.

TROUW AAN DE SPELREGELS VAN THEATER

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.


HET VERHAAL...

SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Geef toe, we zijn allemáál een beetje voyeuristisch. En net daarom klinkt de nieuwe, virtuele theatervoorstelling van SKaGeN zo interessant. Ze laat ons toe om vanop onze eigen smartphone ‘stiekem’ het WhatsAppverkeer van een verliefd koppeltje mee te volgen.

In ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’ volg je een vrouw, Emmi, die haar abonnement op een magazine wil opzeggen, maar door haar dyslexie twee getallen in het telefoonnummer verwisselt en zo bij een zekere Leo terechtkomt. Die toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de lockdown in België. Emmi en Leo leren elkaar stukje bij beetje beter kennen en merken dat ze tot elkaar aangetrokken zijn. Maar het loopt niet allemaal van een leien dakje. En natuurlijk zouden ze elkaar ook weleens willen zien.

Koop je een kaartje voor de voorstelling, dan krijg je toegang tot het WhatsAppgesprek waarin de gevoelens tussen Emmi en Leo zich langzaamaan ontwikkelen. Elk berichtje dat de een naar de ander verstuurt, op om het even welk moment van de dag, krijg jij ook op je telefoon binnen. Zo kan je hun conversatie in realtime volgen. Voor je het weet zit je ook in spanning te wachten op een antwoord, net zoals de personages en net zoals je je zelf zou voelen wanneer je iemand nieuws leert kennen.


PRAKTISCH

Bestel je ticket meteen; de voorstelling start op woensdag 7 oktober. Vergeet je emailadres en gsm-nummer niet in te geven. U volgt drie weken lang het verhaal van Emmi en Leo.

U ontvangt na uw bestelling alle praktische info rechtstreeks van op het platform van SKaGeN.

Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone met Whatsapp.

Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt.

Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

Klik hier voor de gebruikersovereenkomst Privacy Policy Platform WatchApp.


Van: Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer & Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio


CITATEN INFLUENCERS

"Een heerlijke WhatsApp voorstelling."
Nathalie Meskens

"Je voyeuristische zelf bovenhalen."
Robin Broos - De Morgen

"Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!"
Lien Van de Kelder

"Verslavend. You won't regret it. Hashtaaag Ikwilmeeeeer."
Ikram Aoulad

"Een mooi verhaal dat je doet verlangen naar meer!"
Leen Dendievel