Theater

Met zo’n 10.000 verkochte tickets in Vlaanderen kende ‘WatchApp #1: Emmi en Leo’ een daverend succes. SKaGeN staat te popelen om de grenzen van dit nieuwe medium opnieuw te verleggen met ‘WatchApp #2: Emmi & Leo Live’.

SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft niet enkel meer van de fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN onderzocht hoe het via hun vernieuwende WatchApp-format intimiteit en betrokkenheid kan oproepen. Dit format kan mensen raken, ontroeren en boeien; getuige de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

STAP VERDER

‘WatchApp #2’ gaat een hele stap verder. SKaGeN pakt ook dit op een vernieuwende manier aan. De personages krijgen gezichten en je zult ze ook ‘live’ kunnen tegenkomen, als je dat wil.

In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we jullie graag mee. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. Zo krijgen we in dit vervolg een hele andere kant van de personages te zien.

WAAR GING HET OOK WEER OVER?

Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.
Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting lijkt nu onvermijdelijk. Eindelijk.


PRAKTISCH

Bestel je ticket meteen; de voorstelling start op woensdag 18 november. Vergeet je emailadres en gsm-nummer niet in te geven. Je volgt drie weken lang het verhaal van Emmi en Leo. Inschrijven tem zondag 15 november om middernacht.

Je ontvangt na jouw bestelling alle praktische info rechtstreeks vanop het platform van SKaGeN.

Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone met Whatsapp.

Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt.

Je nummer is te zien voor de andere leden van de groep, je naam in principe niet. Je dient jouw eigen privacy-instellingen aan te passen indien je niet wenst dat je profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met jouw gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

Klik hier voor de gebruikersovereenkomst Privacy Policy Platform WatchApp.


Van: Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer & Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio


CITATEN INFLUENCERS

"Een heerlijke WhatsApp voorstelling."
Nathalie Meskens

"Je voyeuristische zelf bovenhalen."
Robin Broos - De Morgen

"Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!"
Lien Van de Kelder

"Verslavend. You won't regret it. Hashtaaag Ikwilmeeeeer."
Ikram Aoulad

"Een mooi verhaal dat je doet verlangen naar meer!"
Leen Dendievel