Wij

Lennaert Maes en Andries Boone

Lennaert, Andries en de muzikanten
Lennaert, Andries en de muzikanten

"Wij" is een muzikale voorstelling van Lennaert Maes en Andries Boone voor al wie Nederlandse leert. Onder invloed van drie anderstalige topmuzikanten krijgen liedjes van bij ons een exotische invulling.

Gastmuzikanten

Lennaert Maes en Andries Boone maken al 10 jaar voorstellingen voor wie Nederlands leert.

In de voorstelling Wij werken zij samen met drie topmuzikanten: Hussein Rassim uit Irak, Asia Obstarczyk uit Polen en Jérémie Hakeshimana uit Burundi. Deze nieuwkomers waren in hun geboorteland al professioneel actief als muzikant en brengen hun muzikale invloeden nu mee naar het podium van Wij.

Exotische invulling

Liedjes van bij ons krijgen een exotische invulling en liedjes van bij hen krijgen een Nederlandstalige versie. Zo maken Wij samen muziek, met het Nederlands als voertaal, maar met muziek uit de hele wereld.

Alle teksten worden geprojecteerd tijdens de voorstelling en rond drie van de songs uit deze productie kan in de klas worden gewerkt met de educatieve lesmap.

Bij 'Wij' komen we allemaal samen

Wij is een nieuw en straf muzikaal verhaal door Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden, gemaakt voor wie Nederlands leert, maar net zo goed boeiend voor de Vlaamse theaterbezoeker. 

Bij 'Wij' komen we allemaal samen.

Wij brengen een wereld samen in het Nederlands met muziek als internationale taal
Wij