Wolf Wolf

Voorjaarsontwaken

Focus Knack. De Standaard. De Morgen. Ze namen ‘Voorjaarsontwaken’ op in hun eindejaarslijstje van beste voorstellingen van 2022.

En dat terwijl de jonge talenten van WOLF WOLF met hun eerste voorstelling – hun versie van de klassieker ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ – al hoge ogen gooiden.

 

Op de grens tussen kind en volwassene

‘Voorjaarsontwaken’ vertelt het verhaal van Wendla Bergmann, Moritz Stiefel, Melchior Gabor en hun leeftijdsgenoten, die samen op de grens staan tussen kind en volwassene. Ze proberen de wereld en hun eigen lichaam te begrijpen, in een tijd waarin moeders nog vertellen over de ooievaar en tekeningen die weinig aan de verbeelding overlaten tussen de pagina’s van ‘Faust’ worden verstopt.

Wanneer het allemaal maar theater is

Het verhaal speelt zich af buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven.

Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden.

Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Wolf Wolf

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem, Naomi van der Horst en Gilles Pollak vormen samen maker/spelerscollectief WOLF WOLF. Ze deden ervaring op bij verschillende gezelschappen (waaronder FC Bergman, Studio Orka, Hof van Eede, Malpertuis, Het KIP) en proberen in hun gezamenlijk werk toneelrepertoire vanuit een liefde voor spelen uit te diepen en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Hun ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ stond op Theater Aan Zee 2019, waar de voorstelling met de jongerenjuryprijs aan de haal ging en een eervolle vermelding van de TAZ-jury in ontvangst mocht nemen voor ‘zoveel durf en acteervermogen’. De voorstelling werd eveneens geselecteerd voor het TheaterFestival 2020.