Theater

Omwille van productietechnische redenen – er wordt ook op de orkestbak gespeeld – worden de stoelen van de rijen A, B en C weggehaald. De plaatsnummering op de tickets geldt niet meer; we bieden deze voorstelling aan in vrije zit. Ieder kan dus zelf kiezen waar hij / zij wil gaan zitten. Let er wel op dat je geen lege plaats(en) laat naast jou, zodat er voor iedereen plaats is.


De zonder zon zon is een universeel sprookje geschreven op de huid van het heden. Bernard is een tovenaar met opmerkelijke verwezenlijkingen op zijn actief. Het gaat echter niet goed met hem. Het roer moet om. Nabil, zijn trouwe leerling, wil hem daar graag bij helpen.

Samen bereiden ze zich voor op de ultieme tovertruc. Hun missie behelst de hele mensheid. Er zijn risico’s aan verbonden. Maar geen nieuwe optie toveren is geen optie.

Een verhaal over ontploffingen en crisissen, over de schade die onze ongefundeerde meningen veroorzaken, over afscheid, vriendschap en ouderdom, over magie, geloof, overtuigingen en waarheid.

De kracht van de voorstelling zit in de raakheid van de tekst en het spelplezier van de acteurs, twee komische talenten die elkaar met de ernst van kinderspel opjutten en meeslepen en die volledig opgaan in hun eigen logica.

‘Vlaams Cultureel Erfgoed’ Jaak Van Assche krijgt ‘Vers Vlaams Cultureel Erfgoed’ als tegenspeler: Zouzou Ben Chikha (Union Suspecte, Bevergem, Action Zoo Humain e.a.). Ruud Gielens (Union Suspecte, KVS, Kaaitheater e.a.) regisseerde beiden in een nieuw toneelstuk van de internationaal geprezen Pieter De Buysser.

Voor de trailer van de voorstelling: klik hier.

tekst: Pieter De Buysser
spel: Jaak Van Assche en Zouzou Ben Chikha
regie, scenografie en lichtontwerp: Ruud Gielens
dramaturgie: Sarah Eisa. (Sarah haar kijk op de voorstelling: klik hier)
kostuum: Ellen Kromhout
decor: Ruud Gielens en Ellen Kromhout