Te Gast Muziek

Tijdens 'Accordeon in Harmony' gaat harmonie De Gilde uit Asse een samenwerking aan met multi-instrumentalist Ivan Smeulders, bandleider van ‘De Ideale Mannen’ (Bart Peeters) en hoofdmuziekmatroos Ivanov bij Kapitein Winokio.
Deze rasmuzikant speelt naast accordeon/bandoneon en piano ook drums en percussie, gitaar, basgitaar, contrabas, ukelele, banjo, mandoline, cello, whistle, udu, Oud (Turkse luit), trompet, trombone en tuba. 

De muzikanten van het groot jeugdorkest De Gildejeugd o.l.v. Lieve De Rop verzorgen het voorprogramma met muziek van onder meer Jacob de Haan.
Vervolgens vertolkt De Gilde o.l.v. Pieter Vandermeiren samen met Ivan Smeulders onder meer de 'Rhapsody voor accordeon en orkest' (Daverne), heerlijke Ierse folk met 'Irish Cooking' (Alcalde), meesterwerken van Piazzolla en ook eigen composities van Smeulders, speciaal voor deze gelegenheid bewerkt voor groot orkest.


'Accordeon in Harmony' heeft plaats op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 in de cultuurzaal Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse.

Aanvang op zaterdag om 20 uur, zondag om 15 uur.


Ivan Smeulders

Ivan speelde reeds op 4-jarige leeftijd accordeon, aangemoedigd door zijn vader die zanger en accordeonist was in een dansorkest. Op zijn veertiende besloot hij om in de muziek verder te gaan en studeerde hij aan de kunsthumaniora te Brussel. Daar behaalde hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste prijs notenleer met grootste onderscheiding. 
In het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Roger Eggermont en later van Ludo Mariën, behaalde Ivan in 1998 het diploma “Meester in de muziek” met grootste onderscheiding. Hierna trok hij voor een half jaar naar Toronto (Canada), waar hij onderricht werd door accordeonpionier Joseph Macerollo.

Sinds 2001 is hij een vast lid in de band van Bart Peeters en hij werkt reeds vanaf het begin mee met Kapitein Winokio als "hoofdmuziekmatroos Ivanov".