Echo's uit de Bronstijd

nieuwe expo van Agilas vzw

Vanaf januari 2022 kan je in het Erfgoed Museum (EMA) terecht voor de expo 'Echo's uit de Bronstijd - 3500 jaar oude vondsten uit Asse, Merchtem, Opwijk en Affligem'. Een initiatief van Agilas vzw.

boederijen en allerlei voorwerpen

Lang voor de Romeinen zich in onze regio vestigden, werden Asse, Opwijk, Merchtem en Affligem al bewoond tijdens de Bronstijd (algemeen van 2000 v.C. tot 800 v.C.). Recent werd een Bronstijdsite opgegraven in Merchtem. Hierbij kwam onder meer een greppel aan het licht die een bewoningssite of een openluchtheiligdom uit de Bronstijd afbakende.

Niet alleen in Merchtem maar ook in Asse, Opwijk en Affligem kwamen zowel bij oudere als bij recentere opgravingen enkele boerderijen en allerlei voorwerpen uit de Bronstijd aan het licht.

breng een bezoek aan deze tentoonstelling

Wil je weten hoe de mensen in onze regio tijdens de Bronstijd leefden en werkten? Benieuwd naar de 3500 jaar oude voorwerpen die de archeologen in Merchtem, Asse, Opwijk en Affligem uit de grond haalden? Geen idee wat een ‘spieker’ of een ‘woonstalhuis’ is? Breng dan zeker en vast een bezoek aan het Erfgoed Museum Asse (EMA), site Oud-Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

Open: van januari tot juni 2022: elke 1ste en 3de zondag van de maand tussen 14.00u en 18.00u maar enkel na reservatie van een tijdslot (14.00u, 14.40u, 15.20u, 16.00u, 17u20). Groepsbezoeken en klasbezoeken o.l.v. van een gids zijn enkel mogelijk na afspraak met Kristine Magerman en onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Contact: kristine.magerman [at] agilas.be en 0474/29.95.67.