EMA

Erfgoed Museum Asse

Op 22 juni 2018 opende het Erfgoed Museum Asse de deuren.

Dit museum is de realisatie van een jarenlange droom. Het vroegere CC-secretariaat werd omgetoverd tot een gezellig museum op mensenmaat waar het heerlijk vertoeven is tussen enerzijds een stuk Romeinse geschiedenis in Asse en anderzijds het Oud Gasthuis van weleer.

 

Eindelijk heeft Asse haar eigen erfgoedmuseum waar naast tijdelijke tentoonstellingen vooral de vaste collectie stevig in het oog springt.

Er is een Agilasgedeelte waar Romeinse vondsten uit Asse op een heel toegankelijke manier zichtbaar worden gemaakt. Lucius, de pottenbakker met een originele pottenbakkersschijf en schervenkuil, verwelkomt alle bezoekers. Kijk naar de vicus, ontdekt de opgegraven Romeinse erfenis.

In het Ascaniagedeelte wordt de geschiedenis van het Oud Gasthuis getoond. Hier zijn de vroegere apotheek, het tabernakel uit de kapel van het Oud Gasthuis, het oudste manuscript en een schilderij van Willem Offhuys terug thuis gekomen.

Het museumadres: Gemeenteplein 26, 1730 Asse.

Open

Iedereen is welkom van 14.00 tot 18.00 uur, elke 1ste en 3de zondag van de maand
De toegang is gratis en je wordt ontvangen door de vrijwilligers van Agilas of Ascania.

Gidsbeurt

Wil je als groep een te betalen uitgebreide gidsbeurt, neem dan contact op met het cultuurcentrum. Deze gidsbeurt kan ook buiten de reguliere openingsuren of openingsdagen. 

Meer info via T 02 456 01 60 of via info [at] ccasse.be.

Erfgoed Museum Asse