Eerst gezellig samen ontbijten en dan naar de film.

Filem’On gaat on Tour!

Jaarlijks vertoont Filem'On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, het beste van de niet-commerciële jeugdfilm op culturele toplocaties. De festivaljury selecteerde de beste kortfilms uit de programmatie en laat ze reizen door heel België!

Dit jaar heet de selectie ‘Betoverende Beestjes’, animatie-kortfilms vol met beestige humor en magische momenten op maat van de allerkleinsten.

 

POND - Lena von Döhren
CH, 2023, 8’
Een school haringen, die fantastische formaties aannemen in de oceaan, wordt plotseling aangevallen door meeuwen. Een kleine haring zoekt een uitweg terwijl de andere haringen te hulp schieten. Een humoristisch meesterwerkje van de regisseuse van de “Little Bird" -series.

CORVINE - Sean McCarron
CA, 2022, 10’

Een excentrieke jongen heeft moeite om zich aan te passen op school door zijn obsessie met kraaien. Mooie ontroerende kortfilm over belangrijk onderwerp: je eigen plekje vinden in de wereld, ook als je een buitenbeentje bent!

THE CHAMELEON - Pim ter Braak
NL, 2022, 2’

Kleurrijke animatie over een kameleon die probeert zich te beschermen tegen naderend gevaar. Wanneer de gevaarlijke situaties zich opstapelen, moet hij voortdurend veranderen van kleur…Maar zal deze camouflagetechniek wel voldoende zijn?

ENTRE DEUX SOEURS - Anne-Sophie Gousset & Clément Céard
FR, 2022, 7’
Zussen delen een speciale band, samen lachen, spelen en elkaar helpen. Zussen worden voortgestuwd door liefde. Maar deze zussen delen nog iets heel bijzonders samen… Een vertederende blik op opgroeien in bijzondere omstandigheden.

THE GOOSE - Jan Mika
CZ, 2022 12’
Een jongen fantaseert erover om een beroemde voetballer te worden, die in grote stadions speelt, maar eerst moet hij een wedstrijd winnen in een kleine achtertuin tegen een gans. Hoe je je angsten kan overwinnen, beleef je in deze prachtige poppenanimatie!