Franje is een aanstekelijke dansproductie waarbij 3 dansers experimenteren met grootse kostuums. In een avontuurlijk spel met materialen ontdekken de dansers hoe hun lichaam van vorm verandert.

Kleurrijk palet

Een patchwork van stoffen brengt een kleurrijk palet dat uitnodigt tot dans. De kostuums deinen steeds verder uit en palmen uiteindelijk het volledige podium in. Het jonge publiek mag mee in dit experiment duiken en zelf aan de slag.

Franje ontstaat uit een internationale samenwerking tussen het Duitse Alfredo Zinola Productions en tout petit. De choreografen Alfredo Zinola, Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers delen een fascinatie voor het maken van dans voor een jong publiek vanuit een wisselwerking tussen dans en scenografie. Daarnaast herkennen de makers bij elkaar de voorkeur om het publiek nabij te plaatsen en interactie op te zoeken. Zo zorgen ze voor verbinding.
 

Van en met

Choreografie en dans Alfredo Zinola, Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers
Dramaturgie Micaela Kühn Jara
Muziek Koen Brouwers
Lichtontwerp Marek Lamprecht
Productie tout petit en Alfredo Zinola Productions
Co-productie Perpodium, HET LAB

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen, tanzhaus nrw Düsseldorf, stad Hasselt, stad Leuven en de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid
Met dank aan deRUIMTE