FielFestival

elke donderdag in juli en augustus

Voor de tweede keer staat FielFestival voor gratis kleinschalige concertjes en theater.

Dit jaar koos de organisatie als locatie voor de wondermooie kasteelsite Borchstadt in de Putberg (Asbeek).

De programmatie doet ook dit jaar een greep uit een reeks artiesten uit Asse (en/of ooit in Asse woonden of een connectie hebben).

Geniet een zomer lang van kunst en performance op een dekentje in het gras, met vrienden, met een zelf meegebracht flesje wijn, keuvelend en genietend van al het schoons dat op het podium verschijnt.

De toegang is gratis, maar je dient je wel vooraf te registreren via www.ccasse.be/fielfestival (vanaf 11 juni).

Praktisch

Op Putberg kan geparkeerd worden met de wagen, maar we raden zeer sterk aan om met de fiets of te voet naar het festival te komen. Op de site zelf wordt een fietsenstalling voorzien.

Wie toch met de wagen komt, kan de site enkel bereiken via de Godfried Kurthstraat richting Putberg 80 (éénrichting) en rechts aansluiten/parkeren. Na het festival dien je de rijrichting te volgen via Heilsborre en Notstraat.

Voor personen met een kaart ‘Personen met een beperking’ zijn een aantal plaatsen voorzien vlakbij het terrein. De toegang is mogelijk met een rolstoel.

Het Dagverzorgingscentrum van het OCMW Asse springt mee op de kar van de organisatie van het FielFestival en zet in op het vervoer voor mensen in een rolstoel: een busje met lift pendelt tussen de parking van het containerpark (Putberg 6) en Borchstadt, zodat de gebruiker netjes op tijd om 20 uur rustig kan genieten van het concert of het theater. Nadien word je op dezelfde manier terug naar het vertrekpunt gebracht.

Reserveer zo snel mogelijk en ten laatste 5 dagen vooraf via evenementen [at] asse.be of T 02 456 01 61 of T 02 456 01 67.

Voor personen met een kaart ‘Personen met een beperking’ zijn sowieso een aantal plaatsen voorzien vlakbij het terrein. 

omleiding FielFestival

De formule van FielFestival is zo minzaam omdat de organisatie alle aandacht wil laten uitgaan naar de artiest die op het podium staat. De bezoekers worden uitgenodigd om zelf drank en eten mee te brengen.

De nadruk bij het festival ligt op het bewaken van de kleinschaligheid en de site biedt plaats aan max. 400 toeschouwers. Je kan kiezen tussen een zitje (picknicktafels of een stoel) of je kan bij het registreren ook kiezen om je eigen dekentje mee te brengen.

borchstadt

FielFestival is een organisatie van de dienst evenementen i.s.m. het cultuurcentrum en de dienst Cultuur.