A contemporary dimension to the West-African tradition

Tamala: Mola Sylla, Bao Sissoko, Wouter Vandenabeele

| kapel Oud Gasthuis
Zondag+
Tamala balanceert tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, droom en realiteit, noord en zuid. Het is bovenal een ontmoeting tussen 3 muzikanten waarbij de muzikale chemie opborrelt. Met het album Tamala won het trio de Classical Music Awards, voor Beste Belgische cd – world.

Curly Music

Duo Macke-Bornauw

| kapel Oud Gasthuis
Zondag+
Met dit duo halen we de doedelzak en de diatonische accordeon naar het Oud Gasthuis. Hun Curly Music verwijst naar de inspirerende barokmuziek die de barokperiode overstijgt en dit niet alleen in Vlaanderen maar ook in Ierland, Wallonië, Engeland, Frankrijk...

Reis naar je hart

Paul Simon en Nele Wouters

| zolder Oud Gasthuis
Zondag+
Assenaar Paul neemt je mee op een semi-akoestisch uitstapje doorheen zijn liefdesleven met een mix van intimistische liedjes, hier en daar spiritueel getinte flarden tekst, enkele 'naïeve' liefdesliedjes, en een paar intensere soul-songs.

Connect!

Duo Accell: Patricia George en Eline Duerinck

| zolder Oud Gasthuis
Zondag+
Accell nodigt u uit in hun wereld van gevoeligheid, aanschouwelijkheid en virtuositeit. De ongewone combine van accordeon en cello creëert een bijzondere klankkleur, waarin beide instrumenten elkaar zowel confronteren als omarmen.

Duets for Heart & Breath

Seraphine Stragier en Tim Vandenbergh

| zolder Oud Gasthuis
Zondag+
Cello, Keltische harp, contrabas en basgitaar staan garant voor een kleurrijk muziekpallet. Vertrekkend van de cellosuites van Bach gaan ze op stap … vanuit klassiek via wereld-, jazz- en rockmuziek…op weg naar harmonie.

Cold and Raw

Soetkin Baptist, Jan Van Outryve en Didier François

| kapel Oud Gasthuis
Zondag+
Met niets meer dan een stem, een luit en een nyckelharpa betoveren Soetkin, Jan en Didier het publiek met bijzonder mooi vertolkte liederen over leven en dood, geluk en verdriet.

Brahms, Beethoven en Muczynski

AmaCor: Hannelore Vermeir, Korak Lertpibulchai en Marcin Szawelkski

| kapel Oud Gasthuis
Zondag+
Piano, cello en klarinet brengen melancholische, vrolijke en ritmische klanken naar Asse. Met een programma gaande van een romantische Johannes Brahms, over de steeds variërende ritmes van een door Mozart geïnspireerde van Beethoven tot de jazzy tonen van Muczynski.