Vanaf 21 januari tot 16 juni kan je in het erfgoedmuseum Asse (EMA), naast de vaste Romeinse collectie van Agilas en de Oud-Gasthuiscollectie van Ascania, de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van Agilas ‘Als vondsten spreken…’ bezoeken.

De tentoongestelde objecten zijn afkomstig van de opgraving aan de Krokegemseweg in Asse in 2007 en vertellen het verhaal van de zoutontginning, een ingenieus wegennetwerk, dakpanpakketten, …uit het Assese verleden. Soms overduidelijk, soms mysterieus met ruimte voor je eigen fantasie, ontdek je vergeten crematierituelen, een 2000-jaar oude smiley, een Romeinse leeuw of een raadselachtig kruisteken…

Het aanvullende, tweede deel van deze tijdelijke tentoonstelling, over een grafveld uit de Merovingische periode is, samen met een bijhorende lezing, voorzien tussen 25 april en 30 april 2024 (meer info volgt).

Het EMA is gratis te bezoeken elke 1ste een 3de zondag van 14 tot 18 uur (Gemeenteplein 26 te Asse).

Bezoek je de tentoonstelling graag in groep of klasverband onder leiding van een gids op zondag of op een andere dag? Contacteer de medewerkers van Agilas dan even op info [at] agilas.be of 0474/29.95.67.

Deze tentoonstelling kwam tot stand en in samenwerking met de gemeente Asse en dit dankzij een bijzondere projectsubsidie.

Voor meer info: www.agilas.be