Neem deel aan één van de hopwedstrijden en win een DIY-hopkussen.

DIY-hopkussen

De Brabantse Kouters is één van de oudste hopstreken van Vlaanderen. Een stukje erfgoed dat hier gekoesterd en gevierd wordt. Zeker in de plukmaand september, dan komt de hele regio (H)Op Smaak.

Hop wordt niet alleen gebruikt voor bier. Wist je dat hop ook een kalmerend effect heeft en de slaap bevordert? Hop kan dus ook in je hoofdkussen.

Om deze hopbeleving extra te promoten liet Toerisme Vlaams-Brabant samen met de dienst Cultuur DIY-hopkussentjes ontwikkelen. Met het pakketje maak je in een mum van tijd je eigen hopkussen!

Wedstrijden

Neem in de aanloop naar, tijdens en na de Hopduvelfeesten deel aan één van onderstaande hopwedstrijden en maak kans op een DIY-hopkussen (zolang de voorraad strekt).

Hoppluk

Bezoek op 10 september het Hopdorp, neem tussen 11.00 en 17.00 uur deel aan de Hoppluk en wie weet kan je ’s avonds al indutten op een hopkussen.

Wandel- en fietsfotowedstrijd

Ben jij een fervent wandelaar of fietser? Doe de Hopduvelwandeling (10,7 km), hoproute (37 km) of hopbelroute (45 km) en promoot mee ons hoperfgoed.

Maak een foto op je route, post deze met de #fierehopambassadeur, #hoproute, #hopbelroute, #hopduvelwandeling, #hopkussen en tag @gemeenteasse.
Haal je routekaartjes in de bib of download ze hier .

Hopzoektocht bib

Loop bij je bezoek aan bibliotheek Asse de Hopduvelstand niet voorbij. Daar start immers je zoektocht in de bib.

Heb je de juiste oplossing gevonden? Dan krijg je je DIY-pakketje aan de balie. Deelnemen kan vanaf 1 augustus tot wanneer alle pakketjes uitgedeeld zijn.

UiTPAS-geluk

Heb jij nog geen UiTPAS? Dan is het nu het moment om er eentje aan te schaffen!
Wie tussen 10 en 30 september een UiTPAS koopt, krijgt een DIY hopkussen als welkomstgeschenk (zolang de voorraad strekt).

De Uitpas is een spaar- en voordeelkaart voor vrije tijd. Neem deel aan het lokale vrijetijdsgebeuren en ruil je gespaarde punten in voor leuke extra’s (kortingen, cadeaus of gratis tickets).

Meer info: https://www.uitpasasse.be