Woorden om te bewaren
Woorden om te bewaren

Lode Pletinckx schreef een nieuw boek: ‘Woorden om te bewaren... uit de Schatkamer van het Asses’. Hierin verklaart hij merkwaardige woorden, plaatsnamen, uitdrukkingen en zegswijzen uit het talig erfgoed van Asse. Illustraties zijn van Lynn Devos.

De interesse voor het plaatselijk dialect is nog steeds torenhoog. Dat bewijst de massale belangstelling voor de voorstelling ‘Dialectofoon’ in CC Asse.

Het boek ‘Woorden om te bewaren' werd uitgegeven met de steun van het gemeentebestuur en kost 25 euro. Je kan een exemplaar aankopen aan de balie van CC Asse, de bib (Asse en Zellik) en het gemeentehuis. Met je aankoop steun je het goede doel. De winst van de boekverkoop gaat integraal naar het project ‘Brooddoosnodig’ waarmee de Assese scholen de strijd aangaan tegen de lege brooddozenproblematiek.

Boekvoorstelling

Hoor je Lode Pletinckx zelf graag nog eens aan het werk? Op donderdag 8 juni stelt hij zijn nieuwe boek voor in de bib van Asse (Huinegem 2). De voorstelling vindt plaats om 20.00 uur. Op donderdag 15 juni geeft Lode om 14.00 uur een extra lezing in de academische ruimte van het OCMW/Sociaal huis (toegang: Gasthuisstraat 2).

Beide lezingen zijn gratis maar inschrijven is verplicht.
Reserveer je plaats via: bibliotheek [at] asse.be – T 02 452 56 34