Tim Acke

Brochure 24-25: de illustraties

Illustrator Tim Acke creëerde voor onze seizoensbrochure een universum waarin beleven van kunst en muziek samenkomen in een ietwat surreële, kleurrijke wereld.

Hoe bevreemdend het soms ook kan lijken, plezier en een meeslepende beleving staan centraal.

Acke heeft een ziel die hem constant aanspoort om te creëren. Zijn leven wijdt hij aan het verkennen van de grenzen en raakvlakken tussen muziek en beeldende kunst

Geboren met een passie voor zowel het auditieve als het visuele, heeft hij zichzelf ondergedompeld in een wereld waarin hij experimenteert met klank, melodie, harmonie, kleur en lijnwerk. 

Zijn obsessie met tekenen en muziek begon al op jonge leeftijd en zal hem wellicht nooit loslaten. Vanaf het moment dat hij een potlood kon vasthouden, vulde hij pagina’s met karikaturen, illustraties en cartoons. Hij experimenteert ook met schilderen, houtskooltekeningen en ook eigenzinnige portretten van gebouwen, waarbij hij ze op zijn eigen unieke manier vervormt en verdraait. 

Naast zijn visuele creaties is Tim ook een begeesterd muzikant. Hij speelt saxofoon en piano, zingt en schrijft eigen werk, over de grenzen van muzikale genres heen, van klassiek tot jazz, over rock en experimenteel.