KunstAs

Eindejaarstentoonstelling

tentoonstelling Kunstenacademie
tentoonstelling Kunstenacademie

De Kunstas (voormalige Kunstenacademie August De Boeck) heeft een primeur! Voor het eerst sinds de officiële opstart van de vierde graad in de Beeldende Kunsten van de academie studeren cursisten Keramiek en Schilderkunst af. De voorbije 5 jaren hebben ze een intens proces meegemaakt vanaf de eerste keer dat ze een penseel of een kleihomp in hun handen hadden tot gallerij-waardige producten. Sommigen van hen hebben al meermaals tentoongesteld buiten de academie en kijken er naar uit zich in de kunstwereld te nestelen.

2-14 juni

Van 2 tot 14 juni 2023 zijn de werken waar ze mee afstuderen te bewonderen in de foyer van CC Asse. De afstudeerders uit Keramiek werden opgesplitst in twee groepen die telkens een week tentoon stellen.

In de Schilderkunst sluiten Ingrid Cherrette, Elodie Francine Cobbaert, Katelijne Delmal, Anastasiya Komninnos en Mark Verheirstraeten hun vijfjarig traject af van 2 tot 14 juni. De vernissages gaan door op vrijdag 2 juni om 20 uur.
De eerste groep van Keramiek met Marjorie Michiels, Christa Van Stichel, Belinda Suenens, Roos Franckaert, Thessa Van den Bremt, Madeleine Dannaux, Chris Jacobs, Sandrine Mailleux, Sonia Van Den Bossche, Lieve Annendijck stellen met hun Keramiek tentoon van 2 juni tot 7 juni. De vernissages gaan samen met de schilders door op vrijdag 2 juni om 20 uur
Op 9 juni is de vernissage voor de tweede groep Keramiek eveneens om 20 uur. Lut De Backer, Anne Droeshout, Annemie Troukens, Nancy De Mol, Nicole Matthijs, Anita Beeckman, Ann Van de Wiele, Roos Fieremans, Greet Chiau, Kristel Merens en Maggy Wellekens tonen hun werken van 9 juni tot 14 juni.

17-24 juni

Vanaf 17 tot 24 juni kunnen jullie vervolgens de andere resultaten van de cursisten uit de andere klassen van het domein Beeldende en Audiovisuele kunsten op de eindejaarstentoonstelling bewonderen. Op 24 juni houden wij een finissage in het jaarthema ‘Kleurenexplosie’ met kleurrijke workshops op de binnenkoer van het CC.

Expo afstudeerders
Expo afstudeerders