0600AM | WÖR

FielFestival

Droom weg op de meerstemmige klanken van 0600AM. Met nadien beiaardmuziek, zeg je? Inderdaad, WÖR blaast nieuw leven en vooral energie in 18de eeuwse liedboeken en beiaardmanuscripten.

0600AM

0600AM, dat is wegdromen op meerstemmig gezang, begeleid door gitaar, piano, contrabas en bluesharp. Een warm akoestisch geluid dat je omhult met een set van broze luisterliedjes, intense ballads, lyrische popsongs en stevigere uptempo nummers.

0600AM, go out, or go to bed. Play a song, dream along.

 

Ruth Fermon - Stem
Toni Verlinden - Stem/gitaar
Olmo Cornelis - Toetsen/contrabas
Jeffrey Thielens - Blazer/percussie/bluesharp/shakers

WÖR

WÖR is een vijfkoppige band die nieuw leven en vooral energie blaast in 18e eeuwse liedboeken en beiaardmanuscripten. Ongebruikelijke muziek stoppen ze in een hip en aanstekelijk kostuum. Steeds met het nodige respect voor traditie, maar bruisend van artistieke originaliteit.

Op het FielFestival brengt WÖR "Over Torens", een set doorspekt met melodieën uit beiaardhandschriften.
De beiaard was in 1500 min of meer de radio van die tijd nu: toegankelijk voor iedereen, met klassiekers en hits van het moment. De klank van dit immense muziekinstrument is dan ook van kilometers ver te horen, of je het nu leuk vindt of niet.

Net zoals de beiaardiers vroeger bestaande melodieën verzamelden, bewerkten en componeerden voor allerlei evenementen en gelegenheden, arrangeert WÖR dit materiaal met diezelfde blik. WÖR herneemt de melodieën, maar haalt ze uit hun context. Met beide voeten op de grond, één voet in het verleden en de andere in het heden. Soms dichtbij de traditie, soms veraf. Én Klasse van Asse.

 

Jonas Scheys - Gitaar
Jeroen Goegebuer - Viool
Bert Ruymbeek - Accordeon
Fabio Di Meo - Baritonsax
Pieterjan Van Kerckhoven - Barokmusette/doedelzakken/sopraansax