Bieren, niet enkel een mannenzaak

Sofie Vanrafelghem

| Bibliotheek Asse
Vorming bib
In stappen leer je alles over bier proeven, tot bewaren en serveren. In combinatie met leuke anekdotes en het degusteren van delicieuze bieren, wordt  dit een onvergetelijke avond.
uitverkocht

Cel Vermiste Personen

te gast in de bib: ALAIN REMUE

| Bibliotheek Asse
Vorming bib
Op donderdag 7 juni is Commissaris Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen, te gast in de bib. Hij laat je een blik werpen achter de schermen van zijn dienst. Aan de hand van voorbeelden uit vroegere dossiers maak je kennis met de realiteit van de werking van de Cel Vermiste Personen.

Boekenkaftactie

Ezelsoor

| cultuurzaal Oud Gasthuis
Project bib Familie
Breng je boeken en schriftjes mee en kom samen gezellig kaften.

Pianodag

Kunstenacademie August de Boeck, bib, CC Asse

| op locatie
Project bib Muziek
De Kunstenacademie, de bib en het CC zetten de piano in de spotlights met een gevarieerde tweedaagse. Op vrijdagavond organiseren pianoliefhebbers uit Asse en omstreken huiskamerconcerten.

Het nieuwe Belgische erfrecht

Thomas Delameillieure

| Bibliotheek Asse
bib
Thomas Delameillieure, advocaat, docent en o.a. verbonden aan het Instituut voor Familiaal Vermogensrecht (KULeuven), geeft toelichting bij de hervormingen van het Belgische erfrecht.

Start to sleep

Annelies Smolders

| Bibliotheek Asse
bib
Coach-slaapspecialist Annelies Smolders helpt je op weg naar een gezonde nachtrust en een uitgerust leven.

De hond zoals hij is

Chris Dusauchoit

| Bibliotheek Asse
bib
Dit is een verhaal over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden langzaam gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond en de moderne baas.

Helpen bij verlies en verdriet

Manu Keirse

| Bibliotheek Asse
bib
Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat.

Auteurslezing

Griet Op de Beeck

| cultuurzaal Oud Gasthuis
literair bib
Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre. Griet Op de Beeck vertelt aan de hand van fragmenten over manieren om dit leven te overleven en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.