Piffy | Variomatic

FielFestival

Piffy schrijft soepele melodieën en geeft hiermee flinke trappen. Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek.

Piffy

Piffy, da’s het hyperpoppy alter ego van Stien Bovijn. Ze omschrijft zichzelf als "een dromerige Pokémon die elke avond in de club zo hard danst in haar eigen donkere wereld, dat niemand eigenlijk snapt wat ze aan het doen is".

Piffy brengt muziek om op te dansen en huilen tegelijk. Nummers waarbij de avond in slowmotion lijkt te bewegen, terwijl felle stroboscopen de duisternis zo nu en dan verlichten.

Piffy komt binnen, zonder dat je het goed en wel beseft. Eenmaal ze in je hoofd zit, is er geen ontkomen meer aan.

 

Het FielFestival is voor Stien Bovijn geen onbekend terrein. De eerste 2 edities kondigde ze de bands aan, nu speelt ze er zelf.
Het Fielfestival is voor de Mollemse Stien een dubbele thuismatch. Echte Klasse van Asse.

Variomatic

Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek, van stevige rock richting intiemere blues. Met onderweg een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar vergis je niet, terwijl je gezellig achterin zit, zijn de muzikanten van Variomatic zo strak op elkaar ingespeeld dat je spontaan meegaat in hun natuurlijke drive.

 

Dirk Verhegge - Gitaar
Koen Garriau - Saxen
Guus Herremans - Diatonische accordeon
Paul Garriau - Draailier
Koen Dewaele - Bas
Stef Vanstraelen - Drum