Feest voor scholen

met "de Appelmoesband gaat kamperen"

Hoera, een gloednieuwe podiumzaal in Zellik!
't Gezel opent binnenkort de deuren.

Eind september vieren we dit met een spetterend openingsweekend! Maar we willen uiteraard de scholen niet vergeten.
Daarom komt de Appelmoesband langs voor een meezingfeest. Zéker voor de Zellikse kinderen van het eerste leerjaar, maar uiteraard zijn alle scholen welkom.

De Appelmoesband is een stomende liveband met 7 koppen voor kinderen van 5 tot 7 à 8 jaar. De band giet een stevige rock-saus over traditionele kinderliedjes zoals ‘Hoedje van Papier’ en ‘Twee emmertjes water halen’. De show bestaat uit muziek, maar ook dans en theater. Op jonge leeftijd krijgen kinderen op die manier een totaalspektakel dat indruk maakt. 

De liedjes worden omkaderd door een verhaal en de band gaat ook regelmatig in interactie met het jonge publiek. “De Appelmoesband gaat kamperen” is een heerlijk theatraal concert voor jong en oud.

Er is heel wat omkaderend materiaal: een zangbundel, enkele video’s, een boekenreeks in samenwerking met uitgeverij Pelckmans.

Dit project is ontstaan in de schoot van Kleinkunstcentrum ’t Smiske, het expertisecentrum voor Vlaamse volksliedjes en muziek.

Van en met

Muziek: Josefien Vercruysse, Klaas Keymolen, Harlinde Keymolen, Joris Van den Cruijce, Tim Janssen, Bert Huysentruyt en Mathias Moors
Co-productie: vzw ‘t Smiske