Het is belangrijk dat leerlingen gemotiveerd en bereid zijn om met een kunstproduct in aanraking te komen.

Probeer de leerlingen enthousiast te maken door de voorstelling ‘voor te bereiden’: door er over te vertellen, er een activiteit rond te doen, het onderwerp van de voorstelling nader te bekijken.

Bouw een zekere spanning op zodat leerlingen vol verwachting uitkijken naar hun bezoek aan het cultuurcentrum.

We bezorgen de lesmappen (indien voorradig) via mail of via "voor de show". Soms gaat het in deze lesmap om een voorbereiding, soms is het meer een naverwerking. In zo’n map vindt u uitleg over de voorstelling en het gezelschap en enkele thematische of inhoudelijke verwerkingen.

Voor de show

Voor De Show is een interactief, digitaal spel voor alle klassen van het lager onderwijs voor alle podiumvoorstellingen (dus niet film). 
Tijdens één lesuur leren je leerlingen over theatercodes, krijgen een virtuele rondleiding in het cultuurhuis en stelen zelf de show met creatieve opdrachten (tekenen, schrijven en uitbeelden). En dat alles met een minimale voorbereidingstijd. In de klas start je het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst het theaterspookje Theo de weg. Klaar voor de show?

Alle info op de pagina van "voor de show".

 

Voor het secundair en kleuteronderwijs is "Voor de show' helaas nog niet beschikbaar. Zij kunnen wel een virtuele rondleiding volgen ter voorbereiding. Best samen met de theatercode en een lesmap erbij.

Theaterboekje "Lena gaat naar het cultuurcentrum"

We hebben een eigen theaterboekje gemaakt 'Lena in het cultuurcentrum/Sami speelt toneel'. Hiermee kunnen de kinderen op een speelse manier bijleren over toneel. Heb je nog geen exemplaar? Vraag er zeker eentje aan %20elke [at] ccasse.be (via mail)target="_blank".

Jasper Van Gestel maakte dit leuke filmpje voor HetPaleis

Theaterregels door 'Kunstbalie'