Groenblogger Hilde Cassimons en herborist/aromatherapeut Karen Vande Wiele brengen een interactieve lezing gebaseerd op hun boek ‘Onze aarde vieren’.
Ze geven verhalen van hoop en toch schuwen ze de klimaat- en milieuproblematiek niet.

Vóór de lezing neemt Karen je mee in de magische wereld van parfum. Artistiek, een tikkeltje mysterieus en vooral bijzonder aromatisch! Je keert terug met een neus vol geuren, een receptenbundel, 1 zelf gemaakt natuurlijk parfum en een totaalbeleving om nog lang over na te vertellen.

Lezing Onze aarde vieren

Wie is Nuova? En wat moet zij doorstaan? Wie kan haar helpen? Kom het antwoord te weten op de interactieve lezing 'Onze Aarde Vieren' gebracht door groenblogger Hilde Cassimons en herborist/aromatherapeut Karen Vande Wiele. De lezing sluit aan bij het boek dat beide auteurs geschreven hebben. De ondertitel Enthousiasme in tijden van klimaatverandering dekt helemaal de lading van het boek. Ondanks de ernst van de zaak, is het nog niet te laat. Maar het moet nu wel gebeuren. Er is al veel maar hoe kan het nog beter om het leven op onze planeet in stand zodat we nog lang kunnen samen vieren.

Workshop maak je eigen parfum

Welkom in de magische wereld van parfum. Artistiek,een tikkeltje mysterieus en vooral bijzonder aromatisch! We gaan samen op ontdekking. Karen Vande Wiele vertelt je alles over plantengeuren. Tussendoor laat ze je kennismaken met diverse natuurlijke parfums die je samen test en beoordeelt. Daarna ga je zelf aan de slag en mag je een van de recepten uitkiezen om zelf te maken.
Je keert huiswaarts met een neus vol geuren, veel informatie, een receptenbundel, 1 zelf gemaakt natuurlijk parfum op alcohol en een beleving om nog lang over na te vertellen.

Wie zijn Karen en Hilde?

Karen van Ortiga is gebeten door alles wat zuiver en natuurlijk is. Experimenteren met plantengeuren en natuurlijke grondstoffen is een van haar grote passies. Ze begeleid workshops, doet aan ontwikkeling op maat en geeft advies aromatherapie. Ze is ook de auteur van het boek De DIY Parfumeur dat uitgegeven is bij Stichting Kunstboek in juni 2022.

Hilde Cassimons werkt als nachtverpleegkundige in een woonzorgcentrum en leeft zich uit in het koesteren en zorg dragen. Ze is vrijwilliger in de plaatselijke VELT-afdeling en gepassioneerd door alles wat met tuinieren, natuur en milieu te maken heeft. Op haar blog laat ze mensen ‘goesting’ krijgen om mee te genieten van dit alles.